Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan haftalık verilere göre yabancı yatırımcılar, hisse senedi ve tahvil satışlarında dikkat çekici rakamlar kaydetti.
Yabancı Yatırımcıların Hisse Senedi Satışları
28 Mart haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 651,9 milyon dolarlık hisse senedi satışı yaptı.
Tahvil Piyasasındaki Satışlar Rekor Seviyede
Aynı haftada yabancı yatırımcıların DİBS (Kesin Alım) net satışları 2 milyar 388,1 milyon dolara ulaştı.
Diğer Menkul Kıymet İşlemleri
Yatırımcıların DİBS (Ters Repo) alımları net 27,4 milyon dolar, DİBS (Teminat) satışları ise net 914,7 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.
Hisse ve Tahvil Stoklarında Son Durum
Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stokları 29 milyar 196,5 milyon dolar, DİBS stokları ise toplamda 28 milyar doları aştı.
TCMB’nin yayımladığı veriler, yabancı yatırımcıların tatil öncesi haftada hisse ve tahvil piyasasında önemli değişikliklere neden olduğunu gösteriyor.