USD38,57
%-0.01
EURO43,67
%0.01
JPY0,000000
%0
RUB0,480000
%1.31
GBP51,30
%-0.11
EURO/USD1,13
%0.01
BIST9.112,19
%-0.60
GR. ALTIN4.108,35
%2.23
BTC0,000000
%0
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’den Suriye’ye Doğal Gaz İhracatı Başlıyor

Türkiye’den Suriye’ye Doğal Gaz İhracatı Başlıyor

Türkiye’den Suriye’ye Doğal Gaz İhracatı Başlıyor
Türkiye’den Suriye’ye Doğal Gaz İhracatı Başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin Suriye’ye günlük 6 milyon metreküp doğal gaz ihraç edeceğini açıkladı. Bu gaz, Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretiminde kullanılacak.

Türkiye’den Suriye’ye Doğal Gaz Gönderimi

Bakan Bayraktar, doğal gaz ihracatının yıllık 2 milyar metreküpe ulaşacağını ve Halep’te elektrik üretiminde kullanılacağını belirtti.

Türkiye’den Suriye’ye Doğal Gaz İhracatı Başlıyor

Doğal Gaz Boru Hattı Altyapısı Tamamlanıyor

Kilis üzerinden Halep’e uzanan doğal gaz boru hattının altyapı çalışmaları başladı. Gazın üç ay içinde akışı hedefleniyor.

Elektrik Tedarikinde Kapasite Artışı

Türkiye, Suriye’ye 200 megavatlık mevcut elektrik kapasitesini artırarak 700-800 megavatlık ihracata ulaşmayı planlıyor.

Suriye’de Hayatın Normale Dönmesi Hedefleniyor

Bayraktar, Suriye’nin altyapısının savaştan zarar gördüğünü ve Türkiye’nin enerji ihracatının bölgedeki normalleşmeye katkı sağlayacağını ifade etti.

Suriye’nin Enerji İhtiyacı ve Türkiye’nin Rolü

Bayraktar, Suriye’nin enerji üretim kapasitesinin yetersiz olduğunu vurguladı ve Türkiye’nin bu alanda önemli bir destek sunduğunu söyledi.

Türkiye’nin Suriye’ye yapacağı enerji ihracatı, bölgenin yeniden yapılandırılmasında ve ekonomik kalkınmasında kilit rol oynayacak. Doğal gaz ve elektrik tedariki, Suriye’nin altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir