Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul pay piyasalarındaki açığa satış işlemlerine yönelik yeni kararlar açıkladı. Bu tedbirler, piyasadaki düzeni sağlamak ve yatırımcıları korumaya yönelik önemli adımlar içeriyor.
SPK’nın Açığa Satış Yasağı Kararı
SPK, açığa satış işlemlerinin Borsa İstanbul pay piyasalarında yasaklanmasına yönelik kararını 30 Mayıs 2025 tarihine kadar uzattı.
Halka Açık Şirketlerde Pay Geri Alımı Kolaylaştırıldı
Halka açık şirketlerin pay geri alımlarını kolaylaştırmak için uygulanan tedbirler, yatırımcıları desteklemek amacıyla esnetilerek devam edecek.
Kredili İşlemlerde Öz Kaynak Oranı Esnetiliyor
Kredili sermaye piyasası işlemlerinde öz kaynak oranı, yatırımcıların işlem yapmasını kolaylaştırmak için daha esnek bir şekilde uygulanacak.
Tedbirlerin Uygulama Süresi Uzatıldı
SPK’nın 2025/24 numaralı bülteninde belirtilen tedbirlerin 30 Mayıs 2025 tarihine kadar uygulanmaya devam etmesine karar verildi.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun açıkladığı bu kararlar, piyasadaki hareketliliği düzenlemek ve yatırımcıların haklarını korumak için kritik öneme sahip. Tedbirlerin etkilerini önümüzdeki süreçte yakından takip etmek gerekiyor.