Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Roman Çekusov, yabancı markaların geri dönüş başvurusu yapmadığını açıkladı.
Rusya’dan Çekilen Şirketler Geri Dönmedi
Çekusov, Soçi’de düzenlenen bir fuarda yaptığı açıklamada, ayrılan yabancı şirketlerin dönüş başvurusu yapmadığını belirtti.
Pazarın Şoklara Karşı Korunması Gerekiyor
Çekusov, ani giriş veya çıkışların tüketicileri olumsuz etkileyebileceğini ve bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.
Batılı Şirketler Ukrayna Savaşı Sonrası Ayrıldı
Ukrayna savaşı sonrası birçok Batılı marka Rusya pazarından çekildi ve geri dönüş konusunda henüz adım atmadı.
Putin: Özür Yetmeyecek
Putin, ayrılan şirketlerin geri dönüşü için sadece özür dilemelerinin yeterli olmayacağını açıkça ifade etmişti.
Rusya’dan çekilen şirketler henüz geri dönüş başvurusu yapmazken, hükümetin bu konuda katı bir tutum sergilediği görülüyor.