Kontrolmatik Teknoloji, bağlı ortaklığı Pomega ile lityum demir fosfat (LFP) pil hücresi üretimi için stratejik bir iş birliği anlaşması yaptı.
Kontrolmatik ve ONE Ortaklığıyla Yeni Üretim Hedefleri
Anlaşma kapsamında, toplam 7 GWh kapasiteli LFP pil hücresi üretimi planlanıyor ve ilk üretimin 2026’da başlaması hedefleniyor.
Pomega Gigafabrikasında Üretim İçin Hazırlıklar Sürüyor
314 Ah kapasiteli LFP pil hücreleri, ABD merkezli ONE’in teknik standartlarına uygun şekilde Ankara’daki Pomega gigafabrikasında üretilecek.
Üretim Kapasitesinde İddialı Hedefler Belirlendi
2026’da 2 GWh kapasiteyle başlayacak üretimin, 2027 itibarıyla yıllık 5 GWh seviyesine çıkarılması planlanıyor.
ABD Pazarı İçin Kritik Teknoloji Transferi
Bu iş birliği, enerji depolama teknolojisindeki yetkinliklerin artırılmasını ve ABD pazarı başta olmak üzere küresel çapta güçlenmeyi hedefliyor.
ONE Circle Gigafabrika Projesi Gündemde
Michigan’da yapılması planlanan ONE Circle gigafabrika projesi için mühendislik, tedarik ve inşaat hizmetleri görüşmeleri devam ediyor.
Kontrolmatik ve ONE arasındaki bu stratejik iş birliği, enerji depolama sektöründe uluslararası rekabet gücünü artırmayı ve esnek bir tedarik zinciri oluşturmayı amaçlıyor.