USD38,57
%-0.01
EURO43,67
%0.01
JPY0,000000
%0
RUB0,480000
%1.31
GBP51,30
%-0.11
EURO/USD1,13
%0.01
BIST9.112,19
%-0.60
GR. ALTIN4.108,35
%2.23
BTC111.210,14
%2.39
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Panama’dan ABD’ye Net Mesaj: Anlaşma Yeniden Görüşülmeyecek

Panama’dan ABD’ye Net Mesaj: Anlaşma Yeniden Görüşülmeyecek

Panama'dan ABD'ye Net Mesaj: Anlaşma Yeniden Görüşülmeyecek
Panama'dan ABD'ye Net Mesaj: Anlaşma Yeniden Görüşülmeyecek

Panama, ABD ile askeri anlaşmaların ülke egemenliğini zedelemediğini savunarak, yeniden müzakere taleplerine kapıyı kapattı.

Panama: Egemenliğimiz Elden Çıkarılmıyor

Panama Güvenlik Bakanı Juan Carlos Mulino, ABD ile yapılan askeri anlaşmanın ülke egemenliğini tehlikeye atmadığını vurguladı. Anlaşmanın ABD üssü kurulmasına neden olmayacağını belirtti.

Panama'dan ABD'ye Net Mesaj: Anlaşma Yeniden Görüşülmeyecek

ABD Büyükelçisi Anlaşmayı Savundu

ABD’nin Panama Büyükelçisi Kevin Marino Carbera, bu askeri anlaşmanın uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede iş birliğini güçlendirdiğini ifade etti. Ayrıca Panama Kanalı’nın korunmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Muhalefet ve Halk Anlaşmaya Karşı Çıkıyor

Panama’da binlerce kişi, anlaşmanın ülke egemenliğini ihlal ettiğini savunarak protestolar gerçekleştirdi. Muhalefet, hükümeti sert bir şekilde eleştiriyor.

Çin’in Bölgedeki Varlığı ABD’yi Endişelendiriyor

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Çin’in Orta Amerika’daki artan ekonomik ve askeri etkisini ciddi bir tehdit olarak niteledi. ABD, bu duruma karşı Panama ile iş birliğini artırmayı hedefliyor.

Panama, ABD ile askeri anlaşma konusunda geri adım atmazken, muhalefet ve halkın tepkileri ülke gündemini meşgul ediyor.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir