İstanbul Valisi Davut Gül, yoğun kar yağışı nedeniyle 21 Şubat günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Karla mücadele çalışmaları, trafik düzenlemeleri ve alınan diğer tedbirler hakkında detaylar paylaşıldı.
Karla Mücadelede Yoğun Çalışmalar Devam Ediyor
İstanbul’da kar yağışı nedeniyle 21 bin 194 ton tuz ve 500 ton solüsyon kullanılarak yollar temizlenmeye çalışılıyor. Çalışmalar tüm kurumlarla koordinasyon içinde sürdürülüyor ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına gerekli önlemler alınıyor.
Evsizlere Geçici Barınma Sağlandı
Yoğun kar yağışı nedeniyle sokakta yaşayan 1100 evsiz, otellere ve geçici barınma merkezlerine yerleştirilerek güvenli bir ortam sunuldu. Bu süreçte olumsuz hava koşullarından etkilenmemeleri için gerekli tüm imkanlar sağlandı.
Trafikte Motosiklet ve Kurye Yasakları
Vali Gül, kar yağışı nedeniyle İstanbul’da 139 yaralamalı trafik kazasının meydana geldiğini açıkladı. Bu nedenle, motosiklet ve kuryelerin trafiğe çıkışı ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
Ulaşımda Beklenen Aksamalar
Karla mücadele çalışmaları sürse de İstanbul’da ulaşımda aksamalara neden olabilecek durumlar yaşanması bekleniyor. Vatandaşların hava koşulları ve trafik durumunu dikkatle takip etmeleri gerektiği vurgulandı.
İstanbul’da etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. Yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaya davet ediyor.