QNB Finansbank, ihtiyacı olan kişilere çeşitli ve uygun faizli kredi kullanma imkanları sunuyor. Çeşitli vade seçenekleri ve esnek ödeme planları ile size uygun geri ödeme koşulları da belirlemenize yardımcı oluyorlar. Başvuru şartları, başvuru yöntemleri ve istenilen evraklar, oldukça basit ve ulaşılabilir. Sundukları krediler ile ilgili detaylı bilgiye kendi web siteleri üzerinden de kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.
Hizmet portföyü geniş bir kurum olması ve kurumsallıklarından taviz vermemelerinden dolayı ihtiyacınıza uygun hizmet bulmanızı oldukça kolay hale getiriyorlar. Olumsuz bir durumda şikayet ve önerilerinizi belirtmek için de pek çok ulaşım kanalı üzerinden kendilerine kolayca ulaşabiliyorsunuz. Seçenekler şöyle;
1- 0850 222 2 900 numaralı “Finansçı Sizi Dinliyor” hattından,
2- "Saray Mahallesi, Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:11 A-B Blok Ümraniye - İstanbul" adreslerine mektup yollayarak,
3- “(0216) 524 0 444” numaraya faks çekerek,
4- Şubelerine giden müşterilerine sundukları “Sizi Diliyoruz” formlarını kullanarak,
5- Sosyal medya üzerinden kurumsal Facebook ve Twitter hesaplarına mesaj yollayarak,
6- Mobil bankacılık üzerinden şikayetlerinizi belirterek.
QNB FİNANSBANK İHTİYAÇ KREDİSİ
QNB Finansbank, müşterilerine oldukça avantajlı ve düşük faizli ihtiyaç kredileri sunuyor. Esnek ödeme planı, kişiye özel indirimler ve daha bir sürü avantajdan yararlanabilirsiniz. Tanışma Kredisi adıyla verdikleri ihtiyaç kredisi, %0,79 faiz oranına sahip ve 60 aya kadar taksit seçeneği mevcut. Ancak bu krediyi kullanabilmek için son 1 yılda bankadan hiç kredi çekmemiş olmanız ve hazırda kullandığınız veya açık krediniz olmaması lazım.
Diğer ihtiyaç kredileri ise şu şekilde; Kolay Ödemeli Kredi, Doğum Günü Kredisi, Borç Transferi Kredisi, Kamu&Finansmaaş Kredisi, 3 Ay Ödemesiz Kredi. Bu kredilerde de taksit seçeneği 60 ay ama faiz oranları başvuru skoruna göre değişiklik gösterdiği için banka tarafından kesin bir bilgi verilmiyor. İçerikleri ise şöyle;
Kolay Ödemeli Kredi: Krediyi kullanmaya başladıktan sonra taksitlerinizi düşük fiyatlarla ödemeye başlayabiliyorsunuz.
Doğum Günü Kredisi: Doğum gününüzün olduğu ay boyunca size özel belirlenen faiz oranından yararlanıyorsunuz.
Borç Transferi Kredisi: Banka’dan çektiğiniz kredi ile bütün borçlarınızı kapatıp sadece QNB Finansbank’a size özel faiz oranı ile ödeme yapıyorsunuz.
Kamu&Finansmaaş Kredisi: Maaşını Finansbank’tan alan kişiler ve kamu çalışanlarının yararlanabildiği ihtiyaç kredisi.
3 Ay Ödemesiz Kredi: Taksitlerinizi, krediyi çektikten 3 ay sonra ödemeye başlıyorsunuz.
QNB Finansbank’tan ihtiyaç kredisi başvurusu yapmakta oldukça kolay. Müşterilerine vakit kaybettirmek istemedikleri için başvuru süreci ve gereken belgeler oldukça basit. Kredi başvurunuzu cep telefonunuzdan “5030” a T.C kimlik numaranızı mesaj atarak, KrediGo uygulaması aracılığıyla ve bankanın web sitesinde belirtmiş olduğu “Alo Kredi” hattından kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz.
Banka internet üzerinden ve cep telefonunuzdan yapılan başvurularda, müşterilerinden ek bir evrak talebinde bulunmuyor. İhtiyaç kredisine başvuruda bulunabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmanız dışında hiçbir şart aranmamakta.
Esnek ödeme planı ise her ay belirli bir tutar ve aynı derecede ödeme imkânı sağlıyor ve buna rağmen müşteri tabanlı farklı seçenekler de sunuluyor. Başvuru evrakları ise şöyle; Başvuru Formu, Nüfus Cüzdanı, Adres Kayıt Sisteminden Güncel Adres Bilgisi. Banka değerlendirme esnasında gerekli gördüğü durumlarda ek olarak gelir beyan belgesi, SGK hizmet dökümü gibi evraklarda isteyebileceğini belirtiyor.
QNB FİNANSBANK KONUT KREDİSİ
Konut kredisinin amacı istediğiniz evi, bankadan finansman sağlayarak almanıza yardımcı olmaktır. QNB Finansbank’ da müşterilerine avantajlı bir konut kredisi imkânı sağlıyor.
“Standart Konut Kredisi” adı altında, %1,18 faiz oranı ve 180 aya kadar vade seçeneği ile birlikte düşük faizli konut kredisi müşterilerin kullanımına sunulmuş durumda.
Kefil göstermenizi istemek yerine alacağınız evi teminat olarak kabul ediyorlar ancak bazı olağan dışı durumlarda kefil göstermenizi de isteyebiliyorlar. Bunun da sebebi kredilendirme sürecinde kişilerin genel durumlarının değerlendirilmesidir.
Banka krediyi yalnızca gerçek kişilerin kullanımına sunuyor. Bu da demek oluyor ki; şirketler ve çoklu kişilerin adına açılmış kurumlar, bu krediden yararlanamaz, yalnızca bireysel olarak kullanacak kişiler faydalanabilir.
Banka’nın bir diğer şartı ise alacağınız yerin tapuda “mesken” yani ikamet edilebilecek durumda olan ev olarak geçmesidir. Masraf tahsili ise şu şekilde; krediniz sabit faiz oranına sahip ve aynı zamanda kredi taksitinizi erken ödemek istiyorsanız; kalan vadeniz 36 aydan az ise, ödediğiniz anaparanın %1’i, 36 aydan fazla ise, ödediğiniz anaparanın %2’si aşılmayacak şekilde tahsil ediliyor. Başvuru ve işlem süreçleri ise birkaç adımdan oluşuyor. Konut kredilerinin çeşitleri ise şu şekilde;
Azalan Taksitli Konut Kredisi: Toplam faiz ödemelerinizin azalması ile daha az faiz ödeyerek daha uygun fiyata ev almanıza yardımcı oluyor. Banka, bu kredide 1-59 aya kadar taksit seçeneği ve %1,00 faiz oranı sunuyor.
Artan Taksitli Konut Kredisi: Kredi ödeme planınızı kendiniz oluşturuyorsunuz. 120 ay taksit ve %0,99 faiz oranı ile kredinizi çekebiliyorsunuz. Ayrıca kredinizi sadece “TÜRK LİRASI” olarak kullanabiliyorsunuz.
Çiftçiye Özel Konut Kredisi: Çiftçilerin kullanımına sunulmuş çiftçilere özel avantajlara sahip konut kredisi. 1-59 aya kadar taksitle %1,37, 60-120 ay arası taksit için %1,36 faiz oranına sahip.
Banka, bu faiz oranlarının 120 ay taksit için geçerli olduğunu ve 120 aydan fazla taksit durumunda faiz oranları hakkında bilgi vermek için müşterilerini şubelerine görüşmeye davet ediyor. Aynı zamanda bu kredilerin sahip olduğu bir diğer avantaj ise alacağınız evin eksper raporunun %80’i kadar kredi kullanabilme imkanı sunuyor olması. Başvuru süreci ve gerekli evraklar ise şu şekilde;
1- Almak İstediğiniz Evin Tapu Fotokopisi,
2- Kimlik Belgesi,
3-Düzenlenme Tarihi Yeni Adınıza Kayıtlı Herhangi Bir Fatura,
4-Gelir Belgesi.
*Banka, başvuru değerlendirme sürecinden sonra ek evrak talebinde bulunabileceğini belirtiyor.
Sonrasında ise, şayet kredi başvurunuz olumlu sonuçlanırsa, alacağınız evin ekspertiz (bilirkişi inceleme) raporu hazırlanıyor. Banka’nın size sağlayacağı kredi limiti, bu rapora göre farklılık gösterebiliyor. Ödeme planı ise müşteriye uygun olarak hazırlanıyor. Başvuru ve kredi alım işleminin son adımı
İpotek ve Satış İşleminden oluşuyor. Bu adımda, evin kayıtlı olduğu Tapu Dairesi’nden aldığınız randevuya, banka yetkilisi ile gidip, ipotek sürecinin gerçekleştirilmesi sonucunda, istediğiniz eve sahip olabiliyorsunuz.
QNB FİNANSBANK TAŞIT KREDİSİ
QNB Finansbank “Standart Taşıt Kredisi” adı altında müşterilerine, 48 ay taksit imkanı ve %1,45 faiz oranıyla düşük faizli taşıt kredisi avantajı sağlıyor. Kredinizi yalnızca “TÜRK LİRASI” cinsinde kullanabiliyorsunuz. Söz konusu araç teminat olarak gösterildiği için bazı ekstrem durumlar dışında kefil şartı aranmıyor.
0 kilometre - 5 yaş arası arabalar 48 ay taksitlendirilirken, 6 - 8 yaş arası arabalar ise araba yaşının taksit ile toplamı 10 yılı geçmeyecek şekilde hazırlanıyor. Alacağınız kredinin limiti ise şu şekilde belirleniyor; almak istediğiniz aracın fiyatı 120,000 TL’yi geçmiyorsa %70’i kadar 120,000 TL’yi geçiyorsa %50’si kadar limit belirlenir. Taşıt Kredisi” başvurusunda bulunabilmeniz için şubelerine gitmeniz gerekmekte. Yanınızda götürmeniz gereken evraklar ise;
1- Kimlik Belgesi,
2- İkametgâh Belgesi,
3-Maaş Bordrosu.
İlk olarak banka almak istediğiniz araca kasko yapılabilmesini talep ediyor. Aynı zaman da unutmamanız gereken bir diğer bilgi ise aracın yaşına göre kredi çıkma oranı. Banka almak istediğiniz arabanın 8 yaşından büyük olması durumunda kredi çıkma olasılığının daha düşük, 0 km ya da 8 yaşından küçük olma durumunda kredi çıkma oranının çok daha yüksek olduğunu belirtiyor.
Banka “kasko” ve “trafik sigortası” yaptırmayı mecbur kılıyor. Burada bilinmesi gereken en önemli ayrıntı ise “kasko ve trafik sigortası primleri; alacağınız arabanın markası, model yılı ve fiyatına göre farklılıklar gösterir. Bu nedenle kredi ödemelerinizde primler farklı çıkabilir ve başvuruda bulunmadan önce hesaplattığınız kredi taksitine bu primler dahil değildir.
Banka sigorta poliçenizi, ister banka üzerinden isterseniz de bankanın belirlediği güvence şartlarına uygun başka bir sigorta şirketine yaptırabileceğinizi bildiriyor. Başka bir sigorta şirketine yaptırmanız durumunda “Dain-i Mürtehin” (bir alacağa teminat sağlamak amacıyla, bir mal üzerine kurulan ve herkese karşı ileri sürülebilen mutlak bir hak) olarak bankanın alakalı şubesini göstermek şartıyla bankaya bildirmeniz gerekmekte.
QNB FİNANSBANK KOBİ KREDİLERİ
QNB Finansbank kredi kullanmak isteyen kişilere “KOBİ İHTİYAÇ KREDİSİ” adı altında kredi alma seçeneği sunuyor. Bir işletmenin “KOBİ” kapsamında yer alabilmesi için, bir yılda yanında çalışan işçi miktarının 250’yi geçmemesi ve bir yıllık cirosunun 25 Milyon Türk Lirası’nı geçmemesi gerekiyor. Kobiler de kendi aralarında 3’e ayrılıyor sırasıyla şu şekilde;
1- Mikro Ölçekli İşletmeler: 1 yılda 10 kişiyi aşmayan işçi sayısı ve 1 yıllık cirosu, 1 Milyon TL’den az olan işletmeleri kapsar.
2- Küçük Ölçekli İşletmeler: 1 yılda 50 kişiyi aşmayan işçi sayısı ve 1 yıllık cirosu, 5 Milyon TL’den az olan işletmeleri kapsar.
3- Orta Ölçekli İşletmeler: 1 yılda 250 kişiyi aşmayan işçi sayısı ve 1 yıllık cirosu, 25Milyon TL’den az olan işletmeleri kapsar.
Ayrıca esnaflar da “Kobi İhtiyaç Kredisi” ne başvuruda bulunabiliyor. “KOBİ DIŞI” olarak değerlendirilseler de yine de aynı şekilde yararlanabiliyorlar. KGF komisyonu ise kefalet oranı üzerinden hesaplanıyor. Oranı %0,03’tür ve kredinizi kullanırken alınıyor. Böylelikle banka kullanıcılarına düşük faizli esnaf kredisi imkanı da sunmuş oluyor. Kredi vade seçenekleri ise şu şekilde;
- İş yeri kredisi için çekilen kredilerde, ödemesiz dönemi olmayan maksimum 12 ay, geri ödemesiz dönem ile minimum 6 ay, maksimum 60 ay taksit,
- Yatırım için çekilen kredilerde, en fazla 36 ay geri ödemesiz dönemde minimum 6, maksimum 120 ay taksit,
- Borçlu Cari Hesap (BCH)/Rotatif/Spot Krediler için, yılda 1 faiz ödemesi ile maksimum 18 ay taksit,
- Teminat mektuplarında 5 yıla kadar taksit imkânı sunuluyor.
Banka, kullanıcılarına faiz oranlarının enflasyona göre değişiklik gösterebildiğini dolaysıyla faiz oranının kredi başvurusu sırasında belirlendiğini hatırlatıyor.
KGF kredileri kefalet limitleri ve oranları ise şu şekilde;
* KOBİ’lere 12 milyon TL kefalet limiti ve %90 kefalet oranı,
* Kadın ve Genç Girişimciler 2.500.000 TL kefalet limiti ve %90 kefalet oranı,
* KOBİ vasfına sahip ihracatçı firmalara 12 milyon TL kefalet limiti ve %100 kefalet oranı,
* KOBİ vasfına sahip olmayan ihracatçı firmalara 50 milyon TL kefalet limiti ve %100 kefalet oranı,
* KOBİ dışı firmalara 50 milyon TL kefalet limiti ve %85 kefalet oranı sunuluyor.
QNB Finansbank’ın KOBİ İHTİYAÇ KREDİSİ’ ne şubelerinden başvuruda bulunabiliyorsunuz.
1- Kimlik Belgesi veya Noter Onaylı Sureti,
2- İmza Sirküleri,
3- Vergi Levhası,
4- Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kayıt Belgesi.
*Banka değerlendirme sırasında farklı evraklar da isteyebileceğini bildiriyor.
Yorum yazarak Gazete Banka Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Banka hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Banka editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Banka değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gazete Banka Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Banka hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Banka editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Banka değil haberi geçen ajanstır.