AB üyesi ülkelerden Rusya’ya yaptırım paketi!

Rusya’ya yaptırım paketi onaylandı! Birçok yasağı içinde bulunduran yaptırım paketine onay çıktı. Yaptırımlar hangi alanlarda uygulanacak?

Avrupa Birliği tarafından yaklaşık olarak 200 kişi ile kurum ve 3 Rus bankasına yaptırım paketi çıktı. Beraberinde birçok yasağı kapsayan dokuzuncu paket onaylandı. Madencilik yatırımı yasağı ve çift kullanımlı ürünlerin ihracat yasağı da paketin için de bulunuyor.

Rusya’ya olan baskıyı arttırmak için dokuzuncu yaptırım paketinin onaylandığı duyuruldu. Pakette Rusya’yı ekonomik olarak zor durumda bırakacak birçok madde yer alıyor. Resmen onaylanan pakette bir dizi yasak yer aldı. Savunma ve güvenlikten, havacılık ve uzay endüstrisine, yayın ve medya kısıtlamalarına kadar pek çok yasağa yer verildi. Dron motorlarının da doğrudan Rusya Devletine veya başka devletler vasıtasıyla satılmasına yasak getirildi. Havacılık ve uzay sanayisinde de bazı noktalarda satış yasağı konuldu. Uçak motor ve parçalarını da kapsayacak şekilde yasak genişletildi.

RUSYA BİRÇOK ALANDA YAPTIRIMA MARUZ KALDI

Ayrıca iki Rus bankasının sahip oldukları mal varlıklarını el koyan Amerika Birleşik Devletleri bir yandan da Rusya Bölgesel Kalkınma Banka’sının da tüm yapacağı işlemlere yasak koydu. Kimi televizyon kanalları içinde yayın yasağının getirileceği belirtildi. NTV/NTV MİR, Pervyi, REN TV ve Rossiya kanalları için kısıtlamalar olacağı söylendi. Pazar araştırması, reklam, kamuoyu yoklaması ve ürün testleri kontrol hizmetlerinin de yasak olduğu bildirildi.

Sadece kurum ve kuruluşlar için değil kişilerinde yaptırımdan etkilendiği açıklandı. Birçok kimsenin de servetine el konularak, yolculuk yapma kısıtına maruz kaldığı bilgiler arasında.

YAPTIRIMDAN MEMNUNİYET

Rusya’ya yönelik uygulanan dokuzuncu yaptırım paketine dair memnuniyetini dile getiren AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Bu yaptırımlarla beraber Rusya’nın ekonomik ve savaş yönünden elinin zayıfladığını söyledi. Yapılan yaptırımların teknoloji, medya ve finans alanında da olduğunu belirtti. Toplamda tahmini olarak 200 kişi ve kurumun yaptırımdan etkilendiğini de söyledi.

17 Ara 2022 - 12:04 - Gündem

Son bir ayda gazetebanka.com sitesinde 43.507 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gazete Banka Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Banka hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Banka editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Banka değil haberi geçen ajanstır.