Vakıf Yatırım hisse önerileri listesini paylaştı! 11 Şubat 2021 tarihli Teknik Strateji Bülteni üzerinden paylaşılan hisse senedi tavsiyeleri listesi, teknik görünümü güçlü yedi hisse senedi ile hazırlandı. Bugün tarihli bülteninde aracı kuruluş, BİST 100 ve VİOP 30 teknik analiz çalışmasına da yer verdi.
11 ŞUBAT 2021 VAKIF YATIRIM BİST 100 TEKNİK ANALİZİ
Beklenti: Pozitif açılış
Destekler: 1530 - 1518 - 1500
Dirençler: 1570 - 1600
11 ŞUBAT 2021 VAKIF YATIRIM VİOP 30 TEKNİK ANALİZİ
Destekler: 1650 – 1630 - 1620
Dirençler: 1660 - 1675
11 ŞUBAT 2021 VAKIF YATIRIM HİSSE SENEDİ ÖNERİLERİ
11 ŞUBAT 2021 PİYASA GELİŞMELERİ YORUMLARI
Güne pozitif başlangıçla 1,550 direnci üzerinde başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında bu seviye üzerinde tutunamadı ve günü %0.2 artışla 1,547 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 27.1 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 54 hisse değer kazandı, 43 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken Dolar/TL 7.05 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda yatay-pozitif bir seyir izleniyor.
Dün yurtdışı piyasalarda dalgalı bir seyir izlendi. ABD’de hisse endeksleri güçlü bilançolar ve teşvik paketi beklentisiyle pozitif başlangıç yapsa da, gün içinde enflasyon verisinin zayıflığının da etkisiyle negatif tarafta kapanış yaptı, Avrupa piyasaları da benzer hareket etti. Bugün Çin piyasaları yeni yıl tatili sebebiyle kapalı ancak Asya piyasalarında pozitif bir seyir izliyoruz. Dün ABD’de FED Başkanı Powell, istihdam piyasası güçlü olmaktan oldukça uzak ifadesini kullanırken, tam iyileşme için mali destek ihtiyacını da yineledi.
Öte yandan bilanço büyüklüğü konusunda ise gerçek enflasyon artışının görülmesi gerektiğinden bahsetti. Bu durumda dün açıklana Ocak ayı ABD enflasyonunu da düşündüğümüzde, her ne kadar beklentiler yükseliyor olsa da, FED’in bu konuda bir adım atma noktasından uzak olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla hisse pozitif, dolar negatif ortamın korunduğunu düşünüyoruz. Bugün Asya piyasaları tatil, dışarıda gündem sakin. İçeride ise Aygaz, Tüpraş ve Erdemir finansalları bekleniyor.
BIST-100 endeksinin güne pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz. Kısa vadeli hedefimiz olan 1,550 seviyesine gelen endekste bu bölgede yaşanan dalgalanma normal. Bu aşamada 1,530-1,518 ve 1,500 destek seviyeleri, 1,550 üzerinde 1,570-1,600 bölgesi ise direnç olarak takip edilebilir. Emtia ve telekomünikasyon sektör hisseleri tercih edilebilir.
11 ŞUBAT 2021 DOLAR TL YORUMLARI
Son dönemde görülen aşağı yönlü sıkışmanın destek bölgesinde işlem gören kurda 7.00-7.05 bölgesini destek, 7.25 - 7.30 bölgesini direnç olarak izliyoruz. 7.00 seviyesi altında aşağı yönlü hareketin hız kazanması beklenebilir. Yılbaşından bu yana benzerlerine göre dolara karşı en iyi performans gösteren para birimi olan TL’nin güçlü kalmaya devam etmesini bekliyoruz.
Bu hafta içeride cari denge, sanayi üretimi ve TCMB Beklenti Anketi verileri takip edilecek.
11 ŞUBAT 2021 VİOP DÖVİZ YORUMLARI
Şubat vadeli Dolar/TL kontratında aşağı yönlü sıkışmayı takip etmeye devam ediyoruz. Sıkışmanın alt bandında işlem gören kontratta 7.07 seviyesinin altında aşağı yönlü hareketin hız kazanması beklenebilir. Yukarıda ise 7.17 ve 7.27 seviyeleri direnç olarak takip edilmelidir.
Şubat vadeli Euro/TL kontratında sıkışmanın aşağı yönlü olarak kırıldığı görülüyor. Bu aşamada aşağı yönlü hareketlerin devamı beklenebilir. 8.55 ve 8.30 seviyeleri destek, 8.66 ve 8.77 ise direnç seviyeleri olarak izlenmelidir.
11 ŞUBAT 2021 EURO DOLAR PARİTESİ YORUMLARI
Küresel piyasalarda mali destek paket beklentileri ile risk iştahının tekrar artması, dolarda tekrar bir zayıflama ve paritede hafif yukarı yönlü bir hareketi beraberinde getirdi. Dün ABD’de açıklanan enflasyon verisi beklentilerin bir miktar altında gelirken, verinin ardından parite yatay seyrediyor. Beklentilerin altında açıklanan enflasyon verisi ve FED Başkanı Powell’ın mali destek paketiyle ilgili destekleyici açıklamaları Dolar negatif - Euro pozitif seyre işaret etse de; Euro long pozisyonların yüksek seyretmesi paritede yukarı yönlü hareketleri bir miktar sınırlıyor.
Kısa vadede paket beklentileri fiyatlamaların ana unsuru olmaya devam edecek. Bu aşamada 1.20 ve 1.1950 seviyelerini destek, 1.2155 ve 1.2220 seviyelerini ise direnç olarak izlemeye devam ediyoruz. Uzun vadede Euro lehine hareket beklentimizde ise henüz bir değişiklik yok.
11 ŞUBAT 2021 ALTIN VE GÜMÜŞ YORUMLARI
ABD’de açıklanan enflasyon verisi, son dönemde enflasyon beklentileri ile prim yapan değerli metaller için bir miktar negatif görünürken, ons altın 1.860 direncini geçmekte zorlanıyor. Kısa vadede 1.860 seviyesini ilk direnç, 1.820 seviyesini ilk destek olarak izlemeye devam ediyoruz. 1.860 seviyesi aşıldığı takdirde yukarı yönlü hareketin tekrar hız kazanması beklenebilir. 1.820 altında ise satış baskısının devamı beklenmelidir. Ons altında anlamlı bir yükseliş için, teşvik paketiyle ilgili belirsizliklerin ortadan kalkması ve dolar endeksinde tekrar aşağı yönlü seyrin hız kazanması belirleyici olacaktır. Teşvik paketiyle birlikte enflasyon beklentilerinin tekrar yükseleceği bir ortam, orta vadede altını desteklemeye devam edecektir.
Gümüşte son dönemde altına kıyasla daha güçlü bir seyir izlense de, 27.60 direnci şimdilik aşılabilmiş değil. Kısa vadede 26.00 ve 25.00 seviyeleri bu aşamada destek olarak izlenebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde 27.60 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması, yükselişin devamı adına önemli olacaktır. Gümüşte temel olarak yükselişi destekleyen faktörlerin bulunmaya devam ettiğini ve fiyatların ortauzun vadeli yatırım için altına kıyasla cazip seviyelerde olduğunu düşünüyoruz.
11 ŞUBAT 2021 BRENT PETROL YORUMLARI
OPEC+’in geçen haftaki toplantıda kesintileri uzatması ve ABD’de stokların marttan bu yana en düşük düzeye gerilemesi sonrası petrol fiyatlarında bir yılın zirvesi görüldü. Küresel petrol piyasasında, artan vakalar ve COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle belirsizlikler sürse de, petrol üreticilerinin kesinti politikalarıyla 2021 boyunca arz açığını sürdürmesi öngörülebilir. Öte yandan aşı dağıtımı ve mali teşvik paketi gelişmelerinin ABD doları üzerindeki etkisi de emtia piyasaları açısından destekleyici görünüyor. 2021 yılı için toparlanma beklentileri iyiden iyiye güçlenmiş durumda. Bu koşullar altında henüz talepte bir artış görmesek de arz yönlü baskı sebebiyle fiyatlar bir süre daha yükselebilir.
Teknik olarak; $59.30-60.00 bandı korundukça Brent Petrolde $64.0-65.0 bölgesi hedeflenebilir duruyor. Ancak temel açıdan mevcut görünüm talep tarafından desteklenmedikçe bu yükseliş kalıcı olmayabilir. Bu nedenle mevcut long pozisyonlar $60.0 seviyesi stop-loss olmak üzere korunabilir ancak $65.0 seviyelerine doğru ataklarda pozisyonlar azaltılmalıdır. $59.30 ise yeniden short pozisyon almak için yakın izlenmesi gereken destek seviyesidir.
Aracı kuruluşların günlük hisse senedi önerileri, güçlü AL veren hisse tavsiye listeleri ve dolar, Euro, Sterlin ve altın yorumları için FACEBOOK grubumuza katılabilir, siz de analiz ve beklentilerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum yazarak Gazete Banka Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Banka hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Banka editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Banka değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gazete Banka Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Banka hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Banka editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Banka değil haberi geçen ajanstır.