Yatırımcıların gözdesi NFT varlığı dolandırıcıların odağı oldu: Açıklanan raporda şaşırtan o rakamlar…

Popüler analiz şirketi Elliptic dijital varlıklara yönelik yeni bir rapor yayınladı. Ortaya koyduğu analizde bir yıl içerisinde toplamda 100 milyon do...

Yatırımcıların gözdesi NFT varlığı dolandırıcıların odağı oldu: Açıklanan raporda şaşırtan o rakamlar…
Yatırımcıların gözdesi NFT varlığı dolandırıcıların odağı oldu: Açıklanan raporda şaşırtan o rakamlar…
+1
Haber albümü için resme tıklayın


Popüler analiz şirketi Elliptic dijital varlıklara yönelik yeni bir rapor yayınladı. Ortaya koyduğu analizde bir yıl içerisinde toplamda 100 milyon dolardan fazla dijital varlığın çalındığı ve yapılan bu dolandırıcılık sonrasında ortalama 300 bin dolar elde edildiğini ifade etti. TEMMUZ AYINDA 100 MİLYONDAN FAZLA NFT ÇALINDI! Geçtiğimiz yılın Temmuz ayından beri 100 milyon dolardan fazla NFT bilinmeyen kaynaklar tarafından ele geçirildi. The Guardian tarafından yayınlanan habere göre suçluların işlem başına ortalama olarak 300 bin dolar kazandığını ifade ediyor.

Raporda suçluların kripto varlıklara yönelik hamlelerinin farklı şekillerde ele geçirme operasyonları ile sonuçlandığını ortaya koydu. Çalınan NFT'ler kat kat üstünde bir rakamla satışa sunuldu. ÇALINAN NFT’LER DEĞERİNİN ÜZERİNDE TEKRAR SATILIYOR! Şu ana kadar çalınmış en değerli NFT CryptoPunk#4324 oldu. 13 Kasım 2021 tarihinde dolandırıcıların hedefinde oldu. Ardından Çok geçmeden 490.000 dolara yeniden satıldı.

İlginç olan ise raporlarda sadece bir kişinin mağdur olduğu o NFT dolandırıcılığı dikkate çekiyordu. 28 Aralık 2021 tarihinde yapılan en büyük soygunda 2,1 milyon dolar değerinde 16 adet mavi çipli NFT dolandırıcıların hedefi oldu. 50 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI!

CloneX koleksiyonu içerisinde yer alan 5759 ile 9650 numaralı NFT'ler 3 ay içerisinde 2 kere çalındı. Yaşanan tüm bu çalıntı hamlelerinde bu iki varlığın toplam değeri ise 50.000 doların üzerine ulaştı. GOOGLE REKLAMLARI İLE ONBİNLERCE NFT DOLANDIRICILARIN HEDEFİ OLUYOR! Soygunculuk faaliyetlerinde en çok dikkat edilen ise kimlik bilgilerini çalmak oluyor. Dolandırıcılık faaliyetleri çoğu kere Instagram hesabının hacklenmesine benzeyen bir hamle ile gerçekleşebiliyor. Saldırganlar sosyal medya hesabı aracılığı üzerinden kişinin hesabını bloke edebiliyor. Yapılan raporlamada dikkat çekici bir detaya daha değinildi. Genellikle dolandırıcılar kendi internet sitelerini arama motorlarında reklam olarak ön plana çıkarmak için özel ödemeler yapıyor. Ön plana çıkan sayfalar dikkatsiz kullanıcılar tarafından fark edilmeden giriş yapıldığında kimlik bilgilerinin alınması ile süreç tamamlanmış oluyor. EN BÜYÜK VURGUN AKILLI SÖZLEŞME SAHTEKARLIĞI İLE YAPILIYOR! NFT hırsızlığı da son dönemlerde popüler olarak ön plana çıkıyor. Truva atına dönüştürülen bir NFT oluşturabilmek için akıllı sözleşmenin bir özelliğini kullanıyor. Kullanıcı sözleşmeyi kabul ettiği anda hesabı anında boşaltılabiliyor.

NFT tabanlı bir video oyunu olan Axie İnfinityde Mart ayında 500 milyon dolarlık çalıntıya maruz kaldı.

Ağustos ayı içerisinde Amerika'da NFT piyasalarında 137,6 milyon dolarlık kripto varlığın kaynağı Tornado Cash'te aklama aracı olarak kullanıldı.

GOOGLE NEWS’TE TAKİP EDİN:GOOGLE NEWS

TELEGRAM KANALIMIZI TAKİP EDİN:TELEGRAM

26 Ağu 2022 - 02:26 - Gündem

Son bir ayda gazetebanka.com sitesinde 26.683 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gazete Banka Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Banka hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Banka editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Banka değil haberi geçen ajanstır.