SON DAKİKA
Hava Durumu

Vakıfbank 11 Milyar TL’lik Kredi ve Kredi Kartı Borcunu Erteledi

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih video konferans yönemiyle Skype üzerinden Koronavirüs Salgını ve gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan İstikrar Kalkanı Paketi dahilinde kredi kullandırılacağı açıklanmıştı. Bu paketin üzerine Vakıfbank Genel Müdürü Üstünsalih açıklamalarında 11 milyar TL’lik kredi ve kredi kartı borçlarını da ötelediklerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.1969 23:00
https://gazetebanka.com/
Vakıfbank 11 Milyar TL’lik Kredi ve Kredi Kartı Borcunu Erteledi

Video konferans yönemiyle Skype üzerinden gündemi değerlendiren ve Koronavirüs salgınına yönelik açıklamalar yapan Üstünsalih, kredi ve kredi kartı borcu ötelediklerini de dile getirdi. Vakıfbank tarafından kullandırılacak olan İstikrar Kalkanı Paketi haricinde Vakıfbank müşterilerinin 11 milyar TL’lik kredi ve kredi kartı borçlarının ötelendiğini de açıkladı. 



KART LİMİTLERİ ARTTIRILDI, BORÇLAR ÖTELENDİ


Koronavirüs salgını kapsamında Skype üzerinden video konferans yöntemiyle görüşme yapan Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, açıklamalarına şunları ekledi:



“Toplam olarak baktığımızda; bireysel ihtiyaç, konut, otomobil ve yapılandırma kredilerinin ertelenmesi için 200 bin bireysel müşterimizin, toplam 11 milyar liralık kredi, kredi kartı taksitlerinin erteleme işlemlerini başarıyla gerçekleştirdik. KOBİ, ticari ve kurumsal ölçekte firmalar bazında ise 19 bin müşterimizin 14,5 milyar tutarındaki kredisini öteledik.”



ATM İŞLEMLERİ YÜZDE 10 AZALDI


Koronavirüs salgını kapsamında dijital bankacılığa olan talebin arttığını dile getiren Üstünsalih, temassız kart özelliği limitinin de 120 TL’den 250 TL’ye çıkarıldığını söyledi. Konuya ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:



“Salgın döneminde dijital kanallarımız yoğun ilgi gördü. Mart ayında bu kanallardaki işlem sayısı ve işlem hacminde önemli artışlar yaşandı. Müşterilerimiz Vakıfbank Mobil’i bu süreçte aktif olarak kullandı. Mart ayında Şubat ayına göre işlem sayısında yüzde 15,30 oranında artış gerçekleşirken, yapılan işlemler ise 34 milyon adet arttı. Çağrılarımız karşılık buldu, ATM üzerinden para çekimleri de yine bu dönemde yüzde 10 azaldı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.