SON DAKİKA
Hava Durumu

O Profesörden Son Dakika Açıklaması: Kovid-19’un Ölümcül Etkisi Azaldı Aşıya Gerek Kalmayabilir!

Dünyada Kovid-19’un etkileri devam ederken can kayıpları azalmaya başladı. İtalyan bulaşıcı hastalıklar profesörü Matteo Bassetti, Kovid-19’un mutasyonlar geçirdiğini ve zayıflayarak ölümcül etkisinin azaldığını ileri sürdü. Matteo Bassetti’ye göre Kovid-19 salgını bu şekilde seyrederse aşıya gerek kalmayıp, zayıflayarak ölümlere sebep olmayabilir.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2020 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.1969 23:00
https://gazetebanka.com/
O Profesörden Son Dakika Açıklaması: Kovid-19’un Ölümcül Etkisi Azaldı Aşıya Gerek Kalmayabilir!

İtalyan bulaşıcı hastalıklar profesörü Matteo Bassetti’nin açıklamasına göre yeni tip Kovid-19 virüsü, mutasyon geçirerek zayıflıyor ve ölümcül etkisi azalıyor. Virüsün mutasyonlarla zayıfladığını savunan Bassetti’ye göre durum böyle seyrederse aşıya gerek kalmayabilir. 



Kovid-19 Mutasyon Geçirerek Zayıflıyor



İtalya’nın üst düzey profesörlerinden biri olan Matteo Bassetti’ye göre yeni tip Kovid-19 virüsü geçirdiği mutasyonlar nedeniyle zayıflayarak ölümcül etkisini azaltıyor. Ciddiyetinin değiştiğine inandığı ve eskisi kadar ölümcül olmadığını öne süren Bassetti, aşının bulunmasına gerek kalmadan virüsün ortadan kalkabileceğini söyledi. 



Eskisi Kadar Yüksek Dozda Enfekte Olmuyor 



İtalya’daki Kovid-19 hastalarının birkaç ay öncesine göre durumlarının daha iyi olduğunu belirten Bassetti, virüsün eskisi kadar yüksek dozda enfekte olmadığını söyledi. Profesöre göre virüsün daha az enfekte olmasının birçok farklı nedeni olduğunu söyledi: Virüsteki genetik mutasyon sebebiyle daha az ölümcül hale gelmesi, sosyal mesafe kuralının uygulanması, izolasyon, iyileşmiş hastaların bağışıklığının güçlenmesi...



Virüs Kendi Kendine Yok Olabilir 



İtalya’nın Cenova kentindeki San Martino Genel Hastanesi’nin bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Bassetti, “80 veya 90 yaşlarındaki yaşlı hastalar bile şimdi yatakta kendi kendileriyle doğrulabiliyor ve yardım almadan nefes alıyorlar. Aynı hastalar bir ay önce ölecekti” ifadelerini kullandı. Virüsün etkisini yitirmesinde akciğerlere daha az zarar veren genetik bir mutasyona uğramasının neden olduğunu söyledi. Bunlara dayaranak, sosyal mesafe ve karantina uygulamalarının toplumdaki virüs dağılımını azaltmış olabileceğini vurguladı. Sözlerine ise insanların daha düşük dozda Kovid-19 virüsüne maruz kalmış olabileceklerini ekledi. 



Genetik Mutasyonlar Bilimsel Olarak Kanıtlanmadı 



Konuya ilişkin açıklama ve değerlendirmelerine devam eden Bassetti, “Mart ve Nisan başında durum tamamen farklıydı. İnsanlar acil serviste büyük bir kalabalık oluşturuyordu. Bazılarının oksijen ve ventilatör tedavisi ihtiyacı vardı. Şimdi, son dört hafta içinde, büyük resim pek çok açıdan değişti. Solunum yolunda, muhtemelen virüsün henüz bilimsel olarak gösterilmemiş olan genetik mutasyonundan dolayı daha düşük bir viral yük olabilir” dedi. 



Avustralya’nın Wollongong Üniversitesi’nden Dr. Gideon Meyerowitz-Katz, iddiayı destekleyecek henüz bilimsel bir kanıt olmadığını vurgulayarak, fazla iyimser yaklaşıldığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.