SON DAKİKA
Hava Durumu

Malahit Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir? Nerelerde Bulunur?

Malahit taşının sağlığa faydaları ve özellikleri hakkında bilgileri yazımızda hazırladık. Malahit taşı nerelerde bulunur, yararları ve diğer önemli bilgileri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2020 01:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2020 01:37
https://gazetebanka.com/
Malahit Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir? Nerelerde Bulunur?

Malahit taşı yararları arasında insan sağlığını olumlu etkilemek, insanı sakinleştirmek, kalp ve dolaşım sistemine iyi gelmek gibi faydalar bulunmaktadır. Malahit taşı, neşe taşı olarak da isimlendirilmektedir. Çoğu zaman malakit taşı da denmektedir. Bakır karbonattan oluşmuş olan taşta yeşilin çok sayıda tonu görülebilmektedir. Taş çıkartıldıktan sonra taşlama yöntemi ile parlatılmakta ve sonrasında işlenerek mücevherat yapımında tercih edilmektedir. Rengi oldukça göz alıcı olduğu için takı ve süs eşyası olarak da tercih edilmektedir. Yüzyıllardır sanat ve zanaat çalışmalarında malahit taşı oldukça fazla tercih edildiği için sanatkar ve zanaatkarlar tarafından iyi bilinmektedir. Pozitif aura etkileşimi sağladığı için alternatif tıptaki olumlu etkisi de yadsınamamaktadır.



Malahit Taşı Faydaları Nelerdir?


Malahit taşının olumlu etkileri; arınma ve temizlik üzerinedir. Enerji koruyucu etkisi bulunan taş, beden için koruyucu bir kalkan oluşturmaktadır. Derinlerdeki acıların ahi ortaya çıkarak çözümlenmesini sağlayan malahit taşının faydaları aşağıda verilmiştir:



•    Vücudun ağrıyan bölgesine, ağrının ulaştığı alanın büyüklüğü kadar malahit taşı yerleştirildiğinde; ağrının dindiği gözlenmektedir.



•    Sakinleştirici bir özelliği bulunmaktadır.



•    Bastırılmış olan psikolojik acıların çözümlenebilmesine etkisi bulunmaktadır.



•    Mevcut negatif hislerin pozitife dönmesini sağlamaktadır. Bu sayede kişi kendisi ile daha barışık olmaktadır.



•    Vücudun her açıdan rahatlamasını sağladığı için uykunun verimini arttırmaktadır.



•    Adale kasılmaları, romatizma ve karın ağrısı üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır.



•    Negatif enerjinin pozitife dönmesini sağladığı için suçluluk, korku, cesaretsizlik gibi günlük hayatın verimini azaltan duyguların yok olmasını sağlamaktadır.



•    Seyahat esnasında ortaya çıkan mide bulantılarının geçmesi üzerinde etkilidir.



•    Daha güçlü bir hafızaya sahip olunmasını sağlamaktadır.



•    Migren ve vertigo hastalarının hastalıklarının etkilerini hafifletmektedir.



Malahit Taşının Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?


Malahit taşının niteliklerine bakıldığında; böbreğimsi bir yapısı bulunmaktadır. Oldukça nadir görülen, kristalimsi, lifsi, ışınsal, iğnemsi, kısa uzun prizmatik bir yapısı vardır. Sertlik derecesi 3.5-4 olan malahit taşının özgül ağırlığı 4.-4.05 civarındadır. Yarı şeffaf opak renge sahip olan taş, şeffaf bir yapıdadır. Parlak yeşil ve siyahımsı yeşil renkleri bulunan malahit taşı ısıya tutulduğunda kararmaktadır. Amonyak gibi çözücü maddeler ile etkileşime sokulduğunda çözünebilmektedir. Kimyasal formülü CO3(OH)2.H2O olmaktadır. İçeriğinde bulunan mineraller ise; Fe, Ca, Zn, Co ve Ni’dir. Özellikle Akrep, Başak, Boğa, Oğlak ve Terazi burçlarının kullanması tavsiye edilmektedir.



Malahit Taşının Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?


Malahit taşının gerçek olduğunun tespit edilmesi için rengine ve üzerindeki bantlı haline bakılmalıdır. Yeşil zemin üzerinde ince siyah bantları bulunan bir taştır. Eğer bantlar ve ayırıcı çizgiler saf beyaz ya da saf siyah ise; bu taşın sahte olduğunu göstermektedir. Ayrıca aşırı belirgin ve kalın siyah çizgiler var ise; bu da taşın sahte olduğunun göstergesidir. Taşın gerçek olduğunun anlaşılması için hidroklorür ile deney de yapılabilmektedir. Taş hidroklorürde çözünür ise; gerçektir.



Malahit Taşının Bulunduğu Yerler Nerelerdir?


Malahit taşının çıkartıldığı yerler; Rusya, Sibirya, Macaristan, Güney ve Batı Afrika, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi, İngiltere ve ABD’dir. Yeryüzünün farklı katmanlarında bakır madenleri ve rezervlerinde malahit taşına rastlanmaktadır. Bakır yataklarında oksidasyon sebebi ile oluşmuş olan bir mineraldir. Malahit taşının ana elementi ise; bakır sülfittir. Bakıt sülfit de hava, karbondioksit ve suyun etkileşime girmesi ile beraber oluşmaktadır. Ayrıca çinko ve kurşun ocaklarında da ikincil mineral olarak malahit taşı görülebilmektedir. Taş ilk çıkartıldığında böbreğe benzer şekilde, yuvarlak parçalar halinde olmaktadır. Ancak sonrasında işlenmekte ve o şekilde piyasaya sürülmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.