SON DAKİKA
Hava Durumu

Koronavirüs En Çok E-Ticarete Yaradı! E-Ticarette Hedeflenen 5 Yıllık Başarı 2021 Yılında Yakalanabilir

Salgın sebebiyle birçok farklı sektör iflas yaşayıp borçlanırken, e-ticret sektörü her geçen gün daha da hızlı yükselmeye devam ediyor. Tüm dünyada karantina süreci ve sokağa çıkma yasaklarının yaşanması sebebiyle evde vakit geçiren vatandaşlar, internet alışverişine olan ilgisini yoğun bir şekilde arttırdı. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, e-ticarette 5 yıl sonrasının hedeflerinin 2021 yılında yakalabileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2020 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.1969 23:00
https://gazetebanka.com/
Koronavirüs En Çok E-Ticarete Yaradı! E-Ticarette Hedeflenen 5 Yıllık Başarı 2021 Yılında Yakalanabilir

Ulaşım, turizm ve otomotiv sektöründe ciddi dalgalanmalar yaşanırken e-ticaret sektörü salgının verdiği etkiyle doğru orantılı olarak büyümeye devam ediyor. Yaşanan karantina süreci sebebiyle internet alışverişine olan ilginin yoğunlaşması ile birlikte 5 yıl sonraki hedeflerin 2021 yılında gerçekleşebileceği düşünülüyor.



2021’DE HEDEFLERE ULAŞMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK


Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel salgının perakende sektörünü altüst ettiğini belirterek, “Online satışta 5 yıl sonrası için planlanan hedefe 1 yıl sonra, 2021’de ulaşma ihtimalimizin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA ALIŞVERİŞ ORANLARI ARTTI


Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel yaptığı yazılı açıklamada alışveriş oranlarına da değindi. Salgının perakende ticarete etkileri konusunda e-ticaret platformu Akinon’a yaptırılan çalışmanın bilgileri paylaşıldı. Salgın döneminde e-ticaret sitelerini ziyaret eden vatandaşların alışveriş kategorilerine göre yüzde 10 ile 34 oranında artış gösterdi. Sokağa çıkma yasağının ilk kez uygulandığı 11-12 Nisan tarihlerinde ise markaların online satışlarında yüzde 14 oranında artış görüldü.



TÜKETİCİ E-TİCARET İLE TANIŞTI


Akinon tarafından yapılan araştırmada ise en çok dikkat çeken bilgi, e-ticarette ilk kez yer alan vatandaşların oranı oldu. Bu artışı aktaran Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, “Araştırmaya göre, müşterilerin yüzde 37,4’ünü ilk defa alışveriş yapanlar oluşturuyor. Salgın döneminin sonuna kadar milyonlarca yeni tüketici, internet üzerinden alışveriş ile tanışmış olacak” ifadelerini kullandı.



PERAKENDE ZİNCİRİ ALTÜST OLDU


Salgının etkilerinin en sert hissediliği sektörlerden biri olan perakende sektöründeki dengelerin altüst olmasına ilişkin Sinan Öncel şu ifadeleri açıklamalarında kullandı:
“Online satışta 5 yıl sonrası için planlanan hedefe 1 yıl sonra, yani 2021’de ulaşma ihtimalimizin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu gerçekten hareketle firmalarımızın altyapılarını ve gelecek planlarını salgın sonrasında oluşacak perakende ticaretin yeni normalini göz önünde bulundurarak yapmalarını öneriyoruz.”



TALEBİ ARTAN ÜRÜNLER NELER OLDU?


Salgın döneminde karantina süreci yaşanırken vatandaşlar genellikle egzersiz ekipmanı, yapboz, terlik, eşofman vb ürünlere olan talebini arttırdı. Bu süreçte ise en çok talep gören ürün yapboz (puzzle) oldu. Salgının başladığı dönemden beri yapboz satışarında yüzde bin 438 oranında artış yaşandı. Yüzde 891 oranında artış ile oyuncu koltuğu ikinci sırada ve yüzde 876 oranında artış ile ağda üçüncü sırada satış talebi artan ürünler arasına girdi.



Giyim ürünleri kategorisinde ise salgın dönemi boyunca en çok talep yüzde 273 artış ile pijama takımlarında oldu. Yüzde 265 artış oranı ile terlik ikinci olurken yüzde 144 ile eşofman altı üçüncü sırada talep gören ürünlerden oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.