SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin İthalat Kısıtlamalarını Kaldırmaya Başladı! Çin İle Ticaret Anlaşması Yapıldı

ABD’nin tarımsal ürünlerine yönelik kısıtlamalar Çin tarafından kaldırılmaya başlandı. Patates, kümes hayvanları ve hayvan yemi gibi ürünlerin de yer aldığı ABD tarımsal ürünleri Birinci Faz ticaret anlaşması gereğince ithal edilebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2020 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.1969 23:00
https://gazetebanka.com/
Çin İthalat Kısıtlamalarını Kaldırmaya Başladı! Çin İle Ticaret Anlaşması Yapıldı

Çin ve ABD arasındaki Birinci Faz Ekonomi ve Ticaret anlaşmasına göre ABD tarımsal ürünlerinin ithalat kısıtlamaları kaldırılmaya başlandı. Patates, hayvan yemi ve kümes hayvanları ürünlerinin bulunduğu bu tarımsal ürünler için Çin tarafından uygulanan ithalat kısıtlamaları kaldırıldı.



ÇİN İLE GÜÇLÜ BİR TİCARET ANLAŞMASINA VARILDI


ABD Tarım Bakanı Sonny Perdue, Donald Trump ve yönetiminin Çin ile güçlü bir ticaret anlaşmasına vardıklarını açıkladı. Bu güçlü ticaret anlaşmasının ise ABD tarımına olumlu etkiler sağlıyor. Söz konusu açıklamalarda Sonny Perdue şu sözlere de yer verdi, “Bu faydaları bu yıl görmeyi dört gözle bekliyoruz ve geçen hafta kaydedilen ilerleme bizi cesaretlendiriyor. Anlaşmaya tüm unsurlarıyla sadık kalınmasını bekliyoruz.”



TİCARET ANLAŞMASINDA YAŞANAN AYRINTILAR NELER?


Bu yılın başında ABD ile ticaret savaşı kapsamında ilave vergiler, Çin Ticaret Bakanlığı tarafından kademeli olarak indirilmesi için anlaştılar. 15 Ocak’ta Beyaz Saray’da gerçekleşen ticaret anlaşmasının Birinci Faz’ı ABD Başkanı Donald Tump ve Çin Başbakan Yardımcısı Liu Hı tarafından imzalandı. Şubat ayının başında Çin Devlet Konseyi ABD’den ithal edilen ürünlerde ilave vergileri kademeli olarak indireceğini söylemişti. Yapılacak indirim ise yaklaşık 75 milyar dolar değerindeki ürünler üzerinden hesaplanacak.



ABD VE ÇİN’İN TİCARET SAVAŞI


2018’in Mart ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den ithal edilen bazı ürünlere ilave vergi uygulaması üzerine aralarında ticaret savaşı başlamıştı. Bunun üzerine Çin’de ithal edilen ürünler üzerine ilave vergiler ve ithalat kısıtlaması ile yanıt vermişti. Ancak aralarında imzaladıkları yeni anlaşmaya göre bu vergiler düşecek ve ticari ilişkiler daha iyi bir hale getirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.