SON DAKİKA
Hava Durumu

Borsa Haftalık Bazda Kazandırdı

Haftanın son işlem gününde düşüş yaşayan borsa haftalık bazda yatırımcılarına kazandırdı. BITS 100 endeksi haftanın son işlem gününde %0.46 oranında düşüş yaşayarak günü kayıpla kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2021 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2021 09:48
https://gazetebanka.com/
Borsa Haftalık Bazda Kazandırdı

Haftanın son işlem gününde düşüş yaşayan borsa haftalık bazda yatırımcılarına kazandırdı. BITS 100 endeksi haftanın son işlem gününde %0.46 oranında düşüş yaşayarak günü kayıpla kapattı. Dün kapanışta 7.16 puan düşüş yaşayan ve 1.538.44 puandan haftayı kapatan BITS 100 endeksi haftalık bazda ise yatırımcısına kazandırdı. İşlem hacmi 24.5 milyar lira olan BITS 100 endeksi haftalık bazda ise yatırımcısına kazanç sağladı.





Borsa hisse senetlerinde haftalık bazda %0.74 oranında artış görüldü. Haftanın son işlem gününü düşüşle kapatan BITS 100 endeksi haftalık bazda ortalama %0.74 oranında değer kazanırken, hafta boyunca en düşük 1.519.00 seviyesi ve en yüksek de 1.558.08 puan seviyesi görüldü.





Borsa Endeksleri Haftanın Son İşlem Gününde Karışık Bir Seyir İzledi



Haftalık bazda sektör endekslerinde de kazanç sağlandı. Bununla beraber haftanın son işlem gününde sektör endekslerinde karışık bir seyir gözlemlendi. Dün bankacılık endeksi % 0.29 ve holding endeksi de %0.49 oranında değer kaybederken, en çok kaybettiren sektör endeksi ise % 1.39n ile ulaştırma oldu. Bununla beraber en çok kazandıran sektör endeksi ise %3.92 ile madencilik oldu.





ABD Teşvik Paketi ve TCMB Politikaları Odak Noktasında



Borsadaki seyir üzerinde bu hafta da ABD teşvik paketi beklentisi ve mali desteğe ihtiyaç duyulduğu yönündeki yetkili açıklamalar yön verdi. Bununla beraber Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası sıkılaşma politikaları da borsanın odak noktalarından olmaya devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.