SON DAKİKA
Hava Durumu

Akbank’ın Yılın İlk Çeyreğine Ait Verileri Açıklandı, 1.3 Milyar TL Kâr Etti

Akbank’ın 2020 yılının ilk çeyreğinde 1 milyar 302 milyon 666 bin TL konsolide net kârını elde etti. Geçen yılın aynı dönemine ilişkin kârı ise 1 milyar 407 milyon 736 bin TL idi. Bu yıl yaklaşık olarak 105 milyon daha az kâr sağlayan bankadan yaşanan Koronavirüs salgınına ilişkin yapılan destek detayları da paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2020 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.1969 23:00
https://gazetebanka.com/
Akbank’ın Yılın İlk Çeyreğine Ait Verileri Açıklandı, 1.3 Milyar TL Kâr Etti

Akbank, 2020 yılında yaşanan Koronavirüs salgını sebepli desteklerinden bahsederken, bu yıla ilişkin kâr bilgilerini de paylaştı. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 1 milar 407 milyon 736 bin TL kâr sağlayan Akbank, bu yılın ilk çeyreğinde ise 1 milyar 302 milyon 666 bin TL konsolide net kâr elde etti.



ÖNCELİK KESİNTİSİZ HİZMET


Salgına yönelik Akbank desteklerinden bahseden Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Salgının ilk günlerinden itibaren, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak ve kesintisiz hizmet ilk önceliğimiz oldu. Yaşanan bu olağanüstü süreç, bize yaptığımız kapsamlı yatırımların ne kadar önemli ve yerinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Gelişmiş dijital altyapımız sayesinde hizmetlerimiz hiç aksamadı. 
Tüm Akbanklılar büyük bir özveriyle müşterilerimizin her türlü ihtiyacı için onların yanında olmayı sürdürüyor. Bu zorlu süreçte ülkemizin, toplumumuzun, müşterilerimizin yanında olmanın ve onların hayatlarını kolaylaştırmanın öneminin farkındayız.



Akbank 72 yıllık bir banka ve müşterileri sayesinde var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerinin her zaman yanında olmaya devam edecek. Bu zorlu süreci müşterilerimizle birlikte geride bırakacağız” ifadelerini kullandı.



SALGIN KAPSAMINDA 550 BİN KREDİ ÖTELEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Yaşanan salgın kapsamında uygulanan kredi ötelemelerinden de bahseden Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:



“Bireysel ve tüzel müşterilerimizin anapara, faiz ve taksit ödemelerini talep ettikleri takdirde mevcut koşullarla öteleyebilmektedirler. Bu çerçevede bugüne kadar, 340 bine yakın müşterimizin yaklaşık 550 bin adet kredisinin ötelemesini gerçekleştirdik. Bu kredilerin anapara tutarı yaklaşık 14 milyar TL, vadesi gelen tutar ise yaklaşık 3 milyar TL oldu.”



KFG PROTOKOLÜNE KATILDILAR


Salgının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerini asgari seviyede tutmak amacıyla Akbank, KGF protokolüne de katıldığını açıklamıştı. Konuya ilişkin olarak Hakan Binbaşgil, “İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde, müşterilerimizin bütün taleplerini büyük bir titizlikle ve hızla incelemeye ve onlara destek olmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



DİJİTAL BANKACILIK OLANAKLARI


Müşterilere sunulan dijital bankacılık olanaklarının iyileştirildiğinin altını çizen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil şu ifadeleri paylaştı:



“Dijitalleşme trendinin, tüketici alışkanlıklarını hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde değiştirdiği dünyamızda Akbank olarak uzun vadeli bakış açımızdan hiçbir zaman ödün vermedik. Uzun süredir bütünsel bir dijitalleşme stratejisini hayata geçiriyoruz. Hizmet modellerimizi ve iş yapış şekillerimizi sürekli olarak yeniden ele alıyor ve tasarlıyoruz.



Sadece geçtiğimiz yıl, 200 milyon doların üzerinde teknoloji ve altyapı yatırımı yaptık. Oluşturduğumuz vizyonun ve yaptığımız yatırımların karşılığını bugün müşterilerimizle birlikte alıyoruz. 
Salgının ilk günlerinde hızla aksiyon alarak müşterilerimizin sağlığı için birçok önlemi ve kolaylığı hayata geçirdik. Örneğin, Müşteri İletişim Merkezimizi arayan sağlık çalışanı veya 65 yaş üstü müşterilerimiz sistem tarafından otomotik olarak tanınıyor ve hiç beklemeden doğrudan bir temsilciye bağlanıyor.”



MOBİL MÜŞTERİ SAYISINDA YÜZDE 24 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDI


Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank Mobil’in bankada yapılan işlemlerinin yüzde 7 artış gösterdiğinin altını çizerek, “Kart borcu ödeme, para transferi gibi finansal işlem yapan mobil müşteri sayımız geçtiğimiz yılın başına göre yüzde 24 arttı. İhtiyaç kredisi ve kredi kartı satışlarımızda direkt kanallarımızın payları zaten oldukça yüksekti. Fakat salgın ile birlikte bu paylar da yüzde 80’leri aştı” ifadelerini paylaştı.



BANKALAR DAHA ÇEVİK KURUMLARA DÖNÜŞMEK ZORUNDA


Hakan Binbaşgil yaşanan salgın kapsamında bankaların daha çevik, daha hızlı karar alan ve daha anlamlı dijital veriler yaratan, daha verimli çalışan kurumlara dönüşmek zorunda olduğunun altını çizdi. Ekiplerinin bu bilinçle müşterileri için yeni dijital servisler geliştirmeye ve hızlı bir şekilde bunları hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Binbaşgil, “Dijitale verdiğimiz önemi, salgın sürecinde de aldığımız öğrenimlerle artarak sürdüreceğiz. Euromoney tarafından 2019 yılında ‘Dünyanın En İyi Dijital Bankası’ olarak seçilen Akbank, ülkemizde ve dünyada, bankacılıktaki dijital dönüşüme liderlik etmeye devam edecek” ifadeleri ile sözlerini bitirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.