Goldman Sachs ekonomisti David Mericle, tarifelerin neden olduğu enflasyonun geçici olacağını ve ekonomiye sınırlı bir etki yapacağını ifade etti. Mericle, geçmiş enflasyon dalgalarıyla karşılaştırıldığında, mevcut ekonomik koşulların farklılık gösterdiğini belirtti.
Goldman Sachs Tarifelerin Enflasyon Üzerindeki Etkisini Değerlendirdi
David Mericle, ekonominin mevcut tarife rejimine işgücü piyasasında daha fazla esneklik ve zayıflık ile girdiğini savundu.
Pandemi Dönemi Enflasyonuyla Günümüz Koşulları Karşılaştırıldı
Mericle, önceki enflasyon dalgasının pandemi döneminde uygulanan mali teşviklerle beslendiğini ve bu etkinin bugün daha sınırlı olduğunu söyledi.
Gerçek Enflasyon Şimdiye Kadar İstikrarını Korudu
Resmi veriler ve anekdotal göstergeler, enflasyonun şu ana kadar istikrarını koruduğunu ve ciddi bir artış göstermediğini ortaya koyuyor.
Fed Faiz Oranlarını Yılsonunda Düşürebilir
Mericle, enflasyonun en kötü döneminin Ağustos ayına kadar geride kalacağını ve Fed’in faiz oranlarını düşürme seçeneğine sahip olacağını öngördü.
Goldman Sachs, tarifelerin enflasyon üzerindeki etkisinin sınırlı ve geçici olacağını vurguluyor. Fed’in yılsonunda faiz oranlarını düşürme opsiyonuna sahip olacağı belirtiliyor.