SON DAKİKA
Hava Durumu

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: "7 bin 500 TL üzeri emekli maaşlarına refah payı verilecek"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk kanalına konuk olduğu canlı yayında, en düşük emekli maaşı alanlar ile 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emekliler arasındaki makasın kapanmaması için "refah payı" verileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 15:34
https://gazetebanka.com/
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: "7 bin 500 TL üzeri emekli maaşlarına refah payı verilecek"

Bakan Bilgin, temmuz ayında yapılacak düzenleme ile emeklilerin maaşlarında düzenleme yapılacağını, refah payını 7 bin 500 liranın üzerinde olanların maaşlarını farklılaştıracak şekilde düzenleyeceklerini belirtti. Bakan Bilgin, 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilerin sayısının 9 milyon olduğunu ve toplamda 15 milyon emekli bulunduğunu ifade etti.

"EMEKLİ MAAŞLARINDA DÜZENLEMELER YAPILACAK"

Bilgin'in açıklamaları şu şekilde:

"6 ayda bir çalışanlarımızın, özellikle kamu çalışanları, emekliler de onların içinde, maaşlarıyla ilgili düzenleme yapıyoruz. Temmuz'da hepsini kapsayan oranlarda düzenleme yapacağız. Aşağıdakileri yukarıya, yukarıdakileri biraz daha yukarıya taşıyacağız. Temmuz'da yasal olarak yapıyoruz. Refah payını bu defa farklılaştırarak 7 bin 500 liranın üzerinde olanların da maaşlarını farklılaştıracak şekilde düzenliyoruz. Yaklaşık 7 bin 500 lira alanların sayısı 9 milyon. Toplamda 15 milyon emeklimiz var. 7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emeklilere refah payı verilecek."

"1 MİLYON EYT'Lİ İLK MAAŞINI ALDI"

Bakan Bilgin ayrıca, EYT mağdurlarının müracaatlarında deprem bölgesinde yaşayanlara öncelik verdiklerini ve yaklaşık 1 milyon kişinin ilk maaşını aldığını söyledi. Yaklaşık 30 bin kişiye emeklilik bağlandığını belirten Bakan Bilgin, SGK personelinin büyük bir hazırlık yaparak çalıştığını ve bu sayede rakamı 120-130 bine çıkardıklarını belirtti. Bakan Bilgin, 1999 yılı sonrası emekli olanlar içinse bir çalışmanın olmadığını belirtti.

Bilgin'in açıklamaları şu şekilde: "Alamayanların kaybı yok. Hak etme günlerine göre, prim gün sayıları doldurma sayılarına göre her gün işlem yapılıyor. Ayda yaklaşık 30 bin kişiye emeklilik bağlanıyordu. Şimdi biz bu rakamı 120 bine 130 bine çıkardık. Bizim SGK personelimiz büyük bir hazırlık yaptı. Gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar. TBMM jest yaptı, onların fazla mesailerini artırdı. Müthiş çalıştılar. 1 milyona giden rakam yaptılar. Gecikenler endişe etmiyorlar, çünkü birikmiş olarak alacaklar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.