USD38,57
%-0.01
EURO43,67
%0.01
JPY0,000000
%0
RUB0,480000
%1.31
GBP51,30
%-0.11
EURO/USD1,13
%0.01
BIST9.112,19
%-0.60
GR. ALTIN4.108,35
%2.23
BTC110.967,59
%2.35
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çin Alüminyumda Yeni Stratejilerle İhracatı Artırıyor

Çin Alüminyumda Yeni Stratejilerle İhracatı Artırıyor

Çin Alüminyumda Yeni Stratejilerle İhracatı Artırıyor
Çin Alüminyumda Yeni Stratejilerle İhracatı Artırıyor

Dünyanın en büyük alüminyum üreticisi ve ihracatçısı olan Çin, sektör için yeni büyüme yolları arıyor. Gümrük tarifeleri ve küresel ekonomik yavaşlama karşısında, Çin alüminyum endüstrisi hem iç pazara hem de ihracata yönelik yenilikçi adımlar atmayı planlıyor.

Çin’in Alüminyum İhracatında Yeni Pazar Arayışı

Çin, Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında Orta Doğu ve Afrika gibi yeni pazarlara ihracatını artırmayı hedefliyor. Bu bölgelerdeki bağlarını güçlendirmek, küresel alüminyum ticaretinde yeni bir yapılanmayı beraberinde getirebilir.Çin Alüminyumda Yeni Stratejilerle İhracatı Artırıyor

İç Tüketim Alüminyum Sektörünü Destekliyor

Çin, toplam alüminyum üretiminin büyük bölümünü iç piyasada tüketiyor. 2024’te üretimin %88’inin iç pazarda kullanılması bekleniyor.

Bakır Yerine Alüminyum Kullanımı Artıyor

Çin, bakır yerine alüminyum kullanımını teşvik ediyor. Bu, yüksek bakır fiyatları nedeniyle ekonomik bir alternatif sunuyor.

İhracatta Teşvikleri Kaldırıldı

Çin hükümeti, alüminyum ürünleri ihracatında uygulanan %13’lük vergi iadesini kaldırarak iç pazarı daha fazla desteklemeyi amaçladı.

Yüksek Katma Değerli Ürünlere Geçiş

Çin, daha yüksek katma değerli alüminyum ürünlerinin ihracatına odaklanarak kalite ve fiyat avantajı sağlamayı hedefliyor.

Çin, alüminyum sektöründe hem iç talebi artırmaya hem de ihracat pazarlarını çeşitlendirmeye yönelik adımlar atarak sektörel büyümeyi sürdürüyor. Bu stratejiler, Çin’in küresel alüminyum ticaretindeki konumunu daha da güçlendirebilir.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir