Borsa İstanbul’da son bir yıl içinde zirve seviyelerinden önemli düşüşler yaşayan hisseler yatırımcıların radarında. Bu haberimizde, zirve fiyatlarına en uzak hisseleri ve düşüş oranlarını inceledik.
Borsa İstanbul‘da Dip-Zirve Analizi
Borsa İstanbul’da 21-25 Nisan haftasında BIST100 endeksi %1,24 değer kazandı. Ancak bazı hisseler zirveden uzaklaşıyor.
Zirve Seviyelerinden Büyük Düşüşler Yaşandı
Son bir yıl içinde zirve fiyatlarından en fazla düşüş yaşayan hisseler arasında Bayrak Ebt, Reeder ve Agrotech dikkat çekiyor.
Bayrak Ebt Zirveden %76,58 Geriledi
Bayrak Ebt Taban Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BAYRK) zirve fiyatı olan 80,30 TL’den %76,58 düşerek 18,22 TL’ye geriledi.
Reeder Teknoloji Zirvede Tutunamadı
Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (REEDR) 50,35 TL zirve fiyatından %76,62 düşerek kapanışta 11,77 TL seviyesine indi.
Agrotech ve Mega Polietilen Gerilemede
Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. (AGROT) %76,17 ve Mega Polietilen Köpük Sanayi A.Ş. (MEGAP) %75,29 oranında düşüş yaşadı.
BJKAS ve VRGYO Zirveden Uzaklaştı
Beşiktaş Futbol Yatırımları (BJKAS) %73,88 ve Vera Konsept Gayrimenkul (VRGYO) %73,63 oranında zirve fiyatlarından geriledi.
Diğer Hisselerde Düşüş Oranları
Diriteks %72,33, Euro Kapital %71,27, İhlas Yayın Holding %69,28 ve Saray Matbaacılık %68,64 oranında zirve fiyatlarından geriledi.
Son bir yıl içinde zirve fiyatlarından en fazla düşüş yaşayan hisseler, yatırımcılar için önemli bir analiz fırsatı sunuyor. Bu hisselerin performansları yakından takip edilmeli.