Borsa İstanbul A.Ş., 20 Aralık 2024 tarihinde KAP’a yaptığı bildirimle endekslerde değişikliklere gittiğini duyurdu. BIST 30, BIST 50, BIST 100, BIST 500, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10, BIST Sürdürülebilirlik ve BIST Sürdürülebilirlik 25 endekslerinde 2025’in ilk çeyreği için değişiklikler yapılacak.
BIST 30 Endeksi’ne Anadolu Efes Dahil Edildi
Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (AEFES), BIST 30 endeksine dahil edildi. Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. (DOAS) ise endeksten çıkarıldı. Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü, BIST Piyasa Değeri Ağırlıklı Pay Endeksleri Kural Seti’nin 10.3. maddesi uyarınca bu kararı aldı.
Diğer Endekslerde de Değişiklikler Yapıldı
BIST 50, BIST 100, BIST 500, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10, BIST Sürdürülebilirlik ve BIST Sürdürülebilirlik 25 endekslerinde de değişiklikler yapıldı. Değişikliklerin 1 Ocak 2025 – 31 Mart 2025 dönemini kapsayacağı belirtildi.
Borsa İstanbul’un yaptığı bu değişikliklerin piyasalara nasıl yansıyacağı merak konusu.