SON DAKİKA
Hava Durumu

İş Yeri Kurmak İçin Devlet Desteği 2019

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.1969 23:00
https://gazetebanka.com/
İş Yeri Kurmak İçin Devlet Desteği 2019

İş yeri kurmak isteyenlere 2019’da devlet desteği veren kurum KOSGEB’tir. Devlet KOSGEB işbirliği ile işletme sahiplerine destekler sunuyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen bu destekler sayesinde de işletmeler uzun süreli faaliyet gösterebiliyor ve sektörde kalıcı bir yer edinebiliyor. KOSGEB devlet desteği ile iş yeri kurmak için başvurulması gereken adrestir. KOSGEB girişimcilik yaparak yeni bir işyeri kurmak isteyen kişilere destek veriyor. Bu desteklerden de yararlanabilmek için bazı şartların sağlanması daha sonrasında ise başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor.KOSGEB İşyeri Açmak İsteyen Kişilere Ne Kadar Destek Veriyor?
KOSGEB’in işyeri açmak isteyenlere verdiği desteğin miktarı 150 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. KOSGEB işletme sahiplerine ve yeni bir iş kurmak isteyen kişilere hem hibe hem de kredi desteği sunuyor. Kredi alan kişilerin bu kredinin taksitlerini faizsiz bir şekilde ödemesi gerekiyor. Hibe destek programlarının ise geri ödemesi bulunmuyor. Yeni bir işletme açmak isteyen kişilere KOSGEB 50 bin TL hibe verebiliyor. Kredi de ise desteğin miktarı 100 bin TL olabiliyor. Ancak bu ücretler desteğin üst limitleridir. Yapılan harcamalara göre bu desteğin daha azının verilmesi de söz konusu olabilir. KOSGEB yapılan harcama başına destek ödemesi yapar. Bundan dolayı da işletme giderlerinin faturalandırılması ve bu faturanın KOSGEB’in sistemine yüklenmesi gerekir.KOSGEB’ten İş Yeri Destek Alma Şartları Nelerdir?
KOSGEB’in yeni işeyeri desteğini alma koşulları arasında işe başlamanın kanuni süreçte bildirilmiş olması vardır. İşyerini KOSGEB’ten aldığı destek ile açmak isteyen kişiler bunun için belirli şartları sağlamalıdır. Bu şartlardan da en önemlilerinden bir tanesi işe başlamanın bildirilmesidir. Bunun yanı sıra şu şartlar da aranmaktadır:
  • Tüm ortakların işe başlama tarih itibariyle uygun şartları sağlıyor olması,
  • İşletmenin üçüncü dereceye kadar yakın akrabadan devralınmamış olması,
  • KOSGEB’in destek verdiği sektörlerden birisinde hizmet veriliyor olunması,
  • Daha önceden KOSGEB desteğinden yararlanılmamış olunması,
  • İş planının hazırlanması.
KOSGEB’in yeni girişimciler için verdiği destekten yararlanabilmek için de uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak ve sertifika almak gereklidir. Ayrıca bu yeni girişimcilik programından faydalanabilmek için herhangi bir yaş sınırı da bulunmamaktadır.KOSGEB Hangi Sektörlere Destek Veriyor?
KOSGEB’in destek verdiği sektörlerden bir tanesi inşaattır. KOSGEB her işletme sahibine destek vermiyor. KOSGEB’in hibe ve kredi desteğinden yararlanabilmek için desteklenen sektörlerden bir tanesinde faaliyet gösteriliyor olunması gerekiyor. KOSGEB’in desteklediği sektörlerin tam listesine KOSGEB’in internet sitesinden ulaşabilmek mümkündür. Desteklenen bu sektörlerden bazıları ise şu şekildedir:
  • Gıda ürünleri imalatı,
  • Kağıt ve kağıt ürünleri imalatı,
  • Makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı,
  • Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler,
  • Bilimsel araştırmalar ve geliştirme faaliyetleri.
Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Nasıl Alınır?
Uygulamalı girişimcilik sertifikası almak için ilk olarak eğitimlere katılmak gerekiyor. Bu eğitimlere katılabilmek için de başvuru yapılmalıdır. Uygulamalı girişimcilik eğitim başvurusu işlemleri de e devlet üzerinden yapılabiliyor. E devlet sistemine giriş yapan kişiler Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Başvurusu ekranını açmalıdır. Bu ekranda hangi ilde eğitim alınmak isteniyorsa buna ilişkin tercih yapılmalıdır. KOSGEB’in bu eğitimi ülkenin her ilinde düzenlenebiliyor. Bundan dolayı istenilen yerde uygulamalı girişimcilik eğitimi alınabilmesi mümkün oluyor. KOSGEB başvurusu yapabilmek için zorunlu olan bu eğitimin süresi de 32 saattir.KOSGEB’ten Kadın Girişimcilere Destek
KOSGEB’in kadın girişimcilere sağladığı ayrıcalıklar arasında destek programlarının öncelikli sırasında yer almalarıdır. KOSGEB kadın girişimcileri destekleyebilmek adına bazı pozitif ayrımcılıklar yapıyor. Devlet desteği ile işyeri kurmak isteyen kadınlar KOSGEB’e başvurabiliyor. Böyle bir başvuruda bulunan kadınlar da destek programlarının öncellikli olarak sağlandığı kişiler arasında yer alıyor.İyi Bir İş Planı Nasıl Hazırlanır?
İyi bir iş planı hazırlamanın yolu işletmeye ait tüm bilgilerin ve gelecek planlarının detaylı bir şekilde hazırlanmasıdır. Yeni bir işyeri kurmak için KOSGEB’ten destek alacak kişilerin iş planı hazırlaması gerekiyor. İyi hazırlanmış bir iş planı KOSGEB desteğinin de alınabileceği anlamına geliyor. Bundan dolayı iş planının çok dikkatli bir şekilde hazırlanması gerekiyor. İyi bir iş planında olması gerekenler arasında da şunlar bulunuyor:
  • İşletmeyi tanıcı bilgiler,
  • Pazar analizi,
  • Rakip firmaların analizi,
  • Hedef kitlenin kimlerden oluştuğu,
  • Pazarlama stratejileri,
  • İmalat ve hizmet süreci,
  • İşletmenin finansal bilgileri,
  • Yaşanabilecek riskler ve getirilerin neler olabileceği.
Halkbank’n 0 Faizli Girişimcilik Kredisi Alma Şartı Nedir?
Halkbank’ın girişimciler için verdiği faizsiz kredi desteği şartı ustalık belgesine sahip olunmasıdır. Halkbank esnaf ve sanatkarlar için sıfır faiz oranına sahip kredi verebiliyor. KOSGEB işbirliği ile verilen bu krediyi alabilmek için de 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında kredi başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olunması gerekiyor. Ayrıca kaybolmaya yüz tutan meslek kollarından birisinde faaliyet gösteren işletmeler için de bu kredi sağlanıyor. Genç girişimcilikler için de kampanyası bulunan Halkbank 100 bin TL’ye kadar olan kredisi %100 faiz indirimi ile sağlıyor. Bu kredileri alabilmek için de en yakın Halkbank şubesine giderek başvuru işleminin gerçekleştirilmesi gerekiyor.TEB’den Teminatsız Girişimcilik Kredisi
TEB’den girişimcilik kredisini teminatsız almak için kuruluşu 1 yılı geçmeyen bir işletmeye sahip olunması gerekiyor. TEB kuruluş tarihi en fazla 1 yıl olan işletmeler için kredi kampanyası düzenlemiştir. Bu kampanyadan da imalat, ticaret, hizmet sektöründe yer alan işletme sahipleri yararlanabiliyor. TEB taksitli Ticari Kredisi kapsamında 50 bin TL’ye kadar teminatsız kredi veriyor. Bunun yanı sıra teminat gösterilmesi halinde 100 bin TL’ye kadar da kredi sağlanabiliyor. Ayrıca bu kredinin 36 ay vadesi de bulunuyor. TEB işletme sahiplerinin bütçelerine göre esnek ödeme planının oluşturulmasına da olanak tanıyor.Yapı Kredi Bankası’nın Kadın Girişimcilere Sunduğu Ayrıcalıklar Nelerdir?
Yapı Kredi Bankası’nın kadın girişimciler için sağladığı ayrıcalıklardan bir tanesi kredi dosya masraflarında %50 indirim sağlanmasıdır. Yapı Kredi kadın girişimcilere ayrıcalıklı fırsatlar sunuyor. Bu sayede kadınların da üretime dahil olabilmesi sağlanıyor. Yapı Kredi ayrıca kadın girişimciler için farklı ödeme seçenekleri de sunuyor. Bu ödeme seçenekleri şöyledir:
  • Ayda bir,
  • 3 ayda bir,
  • 6 ayda bir.
Bunun dışında Yapı Kredi kadın girişimcilere 3 ay taksit erteleme imkanı da tanıyor. Böylece işletmeden gelir elde edilmesi bekleniyor ve daha sonrasında taksit ödemeleri başlıyor. 36 ay vadesi bulunan bu krediye başvurabilmek için en yakın Yapı Kredi şubesine gidilmesi gerekiyor.İş Bankası’nın Teknolojik Girişimcilere Verdiği Krediye Nasıl Başvurulur?
İş Bankası teknolojik girişimciler için kredisi başvurusu banka şubelerinden yapılabiliyor. Teknolojik bir girişimcilik örneği gösterecek olan kişiler bunun için İş Bankası’na başvurabilirler. İş Bankası bu kişiler için avantajlı fırsatlar sunuyor. Kredilerin yanı sıra internet şubesi ve İşCep’ten sınırsız havale ve EFT işlemi yapabilme ve ücretsiz sanal POS’u kullanma gibi fırsatlar da yine teknolojik girişimcilere veriliyor. Devlet desteği ile işyeri kurmanın yanı sıra kredi almak isteyen kişiler İş Bankası’na başvurabilirler. İş Bankası’nın verdiği krediye dair detaylı bilgi için banka şubeleri ziyaret edebilirler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.