Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile yaptığı görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Türkiye ve ABD Stratejik Ortaklığı Genişliyor
Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ABD ile stratejik ortaklığını her alanda derinleştirme kararlılığında olduğunu ifade etti.
Ticaret ve Teknolojide Yeni İşbirlikleri
Şimşek, iki ülke arasında ticaret, yatırım, savunma, enerji, yapay zeka ve robotik gibi alanlarda işbirliğinin artırılacağını belirtti.
Ekonomik ve Güvenlik Alanlarında Büyük Potansiyel
Bakan Şimşek, işbirliğinin ekonomik büyüme, teknolojik ilerleme ve bölgesel güvenliğe büyük katkılar sağlayacağını söyledi.
ABD Hazine Bakanı Bessent’ten Ortak Çalışma Vurgusu
Bessent, görüşmede ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve jeopolitik meselelerde ortak çalışma imkanlarının değerlendirildiğini açıkladı.
Trump Yönetiminin İran Politikası Gündemdeydi
Görüşmede, Trump yönetiminin İran’a yönelik ‘azami baskı’ kampanyasına bağlılığı da ele alınan konular arasında yer aldı.
Türkiye ve ABD arasındaki görüşme, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin daha da güçleneceğini gösteren olumlu bir adım oldu.