Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara’daki Kral Günü resepsiyonunda Türkiye ile Hollanda ilişkilerini değerlendirdi. İki ülkenin ticaretteki güçlü bağlarına dikkat çekti.
Hollanda Türkiye’nin En Büyük Yabancı Yatırımcısı
Bakan Şimşek, Hollanda’nın Türkiye’deki en büyük yabancı yatırımcı olduğuna işaret ederek, 2024’te 1,3 milyon Hollandalının Türkiye’yi ziyaret ettiğini söyledi.
İki Ülke Arasında Ticaret Hacmi Artıyor
Türkiye ile Hollanda arasındaki ticaret hacmi, 2022’de 13 milyar dolara ulaştı. Bakan Şimşek, bu ortaklığı daha da güçlendirmek istiyor.
Gümrük Birliği’nin Modernizasyonu Vurgusu
Şimşek, Gümrük Birliği’nin modernizasyonunun hem Türkiye hem de Avrupa için kazanç sağlayacağını ve engellenmemesi gerektiğini belirtti.
Hollanda ile Derin İş Birliği Çağrısı
Enerji, savunma ve ticaret alanlarında daha güçlü bağlar kurmak isteyen Şimşek, Hollandalı iş insanlarını Türkiye’ye davet etti.
Hollanda Büyükelçisi İlişkilerin Önemine Değindi
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Türkiye’nin NATO müttefiki olarak Avrupa güvenliği için kilit bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Kültürel Bağlar İlişkileri Destekliyor
Wijnands, Türkiye ve Hollanda arasındaki bağların yalnızca ekonomiyle sınırlı olmadığını, kişisel ve ailevi bağlarla güçlendiğini ifade etti.
Türkiye ve Hollanda arasındaki köklü ticari ilişkiler, her iki ülkenin de ekonomik ve diplomatik alanda daha fazla iş birliği yapmasını mümkün kılıyor. Bakan Şimşek ve Büyükelçi Wijnands’ın açıklamaları, bu ortaklığın geleceğinin umut vaat ettiğini gösteriyor.