USD36,64
%0.09
EURO39,89
%0.19
JPY0,002475
%-0.0073
RUB0,429000
%0.97
GBP47,62
%0.05
EURO/USD1,09
%0.27
BIST10.840,59
%1.05
GR. ALTIN3.516,66
%-0.04
BTC84.201,65
%0.26
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Aydın’da Temizlik İşçileri Grevi: Çöpler Sokakları Doldurdu

Aydın’da Temizlik İşçileri Grevi: Çöpler Sokakları Doldurdu

Efeler Belediyesi işçileri maaşlarının ödenmediğini iddia ederek iş bırakma eylemi yaptı. Çöpler sokaklarda birikti.

Aydın'da Temizlik İşçileri Grevi: Çöpler Sokakları Doldurdu
Aydın'da Temizlik İşçileri Grevi: Çöpler Sokakları Doldurdu

Aydın’da Efeler Belediyesi’ne bağlı temizlik işçileri, ve sosyal haklarının ödenmediğini öne sürerek greve başladı. Eylem sonrası sokaklarda çöp birikintileri oluştu.

Eylemde İşçilerin Talepleri Dile Getirildi

Efeler Belediyesi iştiraki EFEBEL şirketi çalışanları, maaşlarının ödenmemesi ve sosyal haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı. İşçiler adına açıklama yapan DİSK Genel İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Sibel Özhan, çalışanların emeğinin karşılığını alamadığını savundu. Özhan, işçilerin Aydın halkı için büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek destek talebinde bulundu.Aydın'da Temizlik İşçileri Grevi: Çöpler Sokakları Doldurdu

Maaş ve İzin Sorunları Gündemde

Sibel Özhan, işçilerin aylardır maaşlarını düzenli alamadığını ve izin kullanamadıklarını dile getirdi. Dün itibarıyla 8 bin lira maaş aldıklarını belirten Özhan, çalışanların yaz-kış demeden görevlerini yerine getirdiğini ancak emeğinin karşılığını alamadığını ifade etti. Bu durumun işçiler üzerinde ciddi mağduriyet yarattığını vurguladı.

Belediye Çalışmaları Hızlandırdı

Efeler Belediyesi, işçilerin grev kararının hukuka aykırı olduğunu savunarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, temizlik çalışmalarının aksatılmaması için tüm birimlerin harekete geçirildiği belirtildi. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 18 çöp kamyonu, grevin ilk saatlerinden itibaren sahada çalışmaya başladı. Belediye ekiplerinin, vatandaşların günlük yaşamlarını olumsuz etkileyecek herhangi bir aksaklığa izin vermediği ifade edildi.

Sokaklar Çöp Yığınlarıyla Doldu

Grevin etkisiyle bazı mahallelerde çöp konteynerleri ve çevresinde biriken çöpler dikkat çekti. İlçede hijyen sorunları yaşanmaması için belediye ekipleri çalışmalarını sürdürse de sokaklarda biriken çöpler, vatandaşlar arasında endişeye neden oldu.

Efeler Belediyesi temizlik işçileri maaş ödemelerindeki sorunlar nedeniyle greve devam ediyor. Belediyenin çalışmalarına rağmen ilçedeki çöp yığınları dikkat çekiyor.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir