Barclays, ABD ekonomisinin resesyon ihtimalinin artık olası olmadığını belirtti. Euro bölgesi büyüme tahminleri ise güncellendi.
ABD Ekonomisi Büyüme Beklentileriyle Güçleniyor
Barclays, daha önce %-0,3 ve %1,5 olarak tahmin ettiği büyüme oranlarını sırasıyla %0,5 ve %1,6 olarak güncelledi.
Euro Bölgesi İçin Tahminler Revize Edildi
Azalan belirsizlik ve iyileşen ekonomik koşullar, Euro bölgesi ekonomisinde bu yıl daralma yerine yatay bir seyir beklenmesini sağladı.
2025’te Teknik Resesyon Beklentisi Devam Ediyor
Barclays, 2025’in ikinci yarısında Euro bölgesinde teknik bir resesyon öngörse de büyümenin daha az daralacağını belirtti.
Belirsizlik ve Gümrük Tarifeleri Ekonomiyi Etkiliyor
Barclays, AB-ABD arasındaki gümrük tarifesi müzakerelerinin teknik düzeyde kaldığını ve ilerleme işaretleri göstermediğini vurguladı.
Barclays, hem ABD hem de Euro bölgesi ekonomisiyle ilgili güncellenen tahminleriyle belirsizliklerin devam ettiğini ifade etti.